Article

Al meer dan 16 jaar verzorgt de Stichting Diagnose kanker, ook bekend als 'Rondom kanker' of SDK een boeiend lotgenotencontact en in deze tijd zijn er meer dan 900.000 berichten aan elkaar verstuurd. maar het was tijd voor een vernieuwing en die vind je op www.lotgenoot.nl 

Voor veel patiënten is lotgenotencontact erg waardevol. Door het uitwisselen van ervaringen kom je meer te weten over je ziekte en hoe je er mee om kunt gaan. Bovendien kunnen de ervaringen van lotgenoten je steun geven. 

Er is veel onderzoek gedaan naar het effect van lotgenotencontact. Daaruit komen vooral positieve gevolgen. Je krijgt meer kennis over je ziekte en over het omgaan daarmee, zowel praktisch als emotioneel. Je kunt informatie checken bij ervaringsdeskundigen. 

Het is fijn om steun en bemoediging te krijgen van lotgenoten in moeilijke tijden of als je voor lastige beslissingen staat. Lotgenoten kunnen waardevol zijn bij gesprekken over zingeving en spiritualiteit. Ook blijkt dat lotgenotencontact je kan helpen om een zware of belastende therapie vol te houden. 

Ook voor jouw naasten kan het contact met andere naasten of lotgenoten belangrijk zijn. Ze krijgen meer informatie en kunnen jou beter steunen. En het kan hen helpen om beter met hun eigen verdriet en zorgen om te gaan. Voordeel is dat iedereen zich kan aansluiten bij een groep 'die past' 

Lotgenotencontact speelt dus een belangrijke rol bij het versterken van de rol van de patiënt. Daarom vindt DE stichting Diagnose kanker lotgenotencontact erg belangrijk.

Het lotgenotencontact is gratis en je wordt ook niet lastig gevallen met reclame van derden. Heb je alleen maar vragen en wil je antwoorden? Meldt je dan aan bij ons Forum  ( let op, daar heb je andere inloggegevens voor nodig)


 
 
 
 
 
20.02.2016
 
Actions
Recommend
Back to Top